Izvor: RTS, 16.Okt.2020, 17:07

Uslovne kazne zatvora za upad u galeriju "Stara kapetanija"

Dvojica osumnjičenih za nasilničko ponašanje 13. oktobra na izložbi stripova u galeriji "Stara kapetanija" u Zemunu zaključila su danas sporazume o priznanju krivičnog dela sa Trećim osnovnom tužilaštvu u Beogradu, nakon čega su osuđeni na uslovne kazne zatvora.
A. D. (19) i Ž. M. (35) su juče uhapšeni zbog sumnje da su sa još tri maloletnika upali u galeriju "Stara kapetanija" u Zemunu, gde su pocepali izložene crteže, prskali sprejem po >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << galeriji, pa potom pobegli.

Na saslušanju u tužilaštvu danas su priznali krivicu za krivično delo nasilnčko ponašanje i nagodili se za uslovnu osudu.
Na osnovu sporazuma, sud im je izrekao uslovne kazne zatvora od po tri meseca, s rokom provere od godinu dana, saopšteno je iz tužilaštva.
Dvojicu 15-godišnjaka i jednog 17-godišnjaka, protiv kojih su podnete krivične prijave za isto krivično delo, procesuiraće tužilac za maloletnike Višeg javnog tužilaštva.
Policija je juče saopštila da nastavlja intenzivno da radi na identifikaciji ostalih učesnika ovog događaja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Insajder: Uslovne kazne zatvora za dvojicu optuženih za upad u galeriju ‘Stara kapetanija’

Izvor: Danas, 16.Okt.2020

Dvojica osumnjičenih za nasilničko ponašanje na izložbi strip umetnika u galeriji "Stara kapetanija" u Zemunu, danas su osuđeni na uslovne kazne zatvora, nakon što su sa Trećim osnovnom tužilaštvu u Beogradu zaključila sporazume o priznanju krivičnog dela.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.