Izvor: B92, 17.Jun.2010, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uskok" daje Beogradu informacije

Beograd -- Šef hrvatskog USKOK-a Dinko Cvitan kaže da će srpskom tužiocu Miljku Radisavljeviću preneti informacije o ubistvima u vezi sa "zemunskog klanom".

Hrvatska i srpska policija zajedno rade na intenzivnoj kriminalističkoj obradi pokušaja ubistva Sretka Kalinića i drugih ubistava u regionu, rekao je Cvitan.

Šef Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala je rekao da hrvatski organi imaju saznanja o tome sa kim su "zemunci" sarađivali u Hrvatskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dodao da će o tome razgovarati sa Radisavljevićem.

"Nesporno je da kriminalne grupe iz dve zemlje rade zajedno, ali sarađuju i dve policije", kazao je Cvitan.

Upitan da li je tačno da je Sretko Kalinić, koji je uhapšen u Hrvatskoj nakon što je Miloš Simović pokušao da ga ubije, u iskazu policiji priznao da je ubio dvojicu pripadnika "zemunskog klana", Cvitan je naveo da ne može da govori o tom iskazu.

On je međutim iskazao uverenje da će, posle izmene Ustava Hrvatske, kada se omogući izručenje njenih državljana, Srbija i Hrvatska potpisati sporazuma čime će se steći uslov da Kalinić i drugi budu izručeni Beogradu.

Simović i Kalinić osuđeni su u Srbiji u odsustvu zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića. SImovića je srpska policija uhapsila na granici sa Hrvatskom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.