Uroša Mišića ponovo hapse

Izvor: B92, 22.Mar.2013, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uroša Mišića ponovo hapse

Beograd -- Urošu Mišiću, iako je sinoć pušten iz pritvora da se brani sa slobode, ponovo određen pritvor na predlog tužioca. To znači da će on ponovo biti uhapšen.

Portparolka suda Ivana Ramić je precizirala da je tužilaštvo sudu danas podnelo optužni predlog protiv Mišića zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, zbog tuče sa američkim marincima u klubu "Plastik" i da je tražilo da mu se odredi pritvor.

Krivično vanpretresno veće je prihvatilo predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tužilaštva i donelo rešenje o određivanju pritvora Mišiću, napomenula je ona.

To znači da će on ponovo biti uhapšen, iako je juče pušten iz pritvora po odluci istražnog sudije Prvog osnovnog suda pošto je okončao istragu i saslušao sve svedoke koje je predložilo tužilaštvo.

Američki marinci, koji se vode kao oštećeni, nisu se odazvali sudu na više poziva, koji su im upućeni preko Ambasade SAD u Beogradu.

Mišić se sumnjiči za krivično delo nasilničko ponašanje za koje se sprovodi takozvani skraćeni postupak jer je za to delo zaprećena kazna do pet godina zatvora.

On je 7. marta u beogradsku policiju došao u pratnji advokata, nakon višednevnog neodazivanja na poziv policije da da iskaz o incidentu u klubu "Plastik", nakon čega mu je određen najpre policijski pritvor, a potom i sudski do 30 dana.

Prema pisanju medija, Mišić je s drugarima u "Plastiku" učestvovao u tuči sa obezbeđenjem iz američke ambasade.

On je bivši osuđenik koji je početkom decembra, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, amnestiran i pušten na slobodu.

Dva puta je bio osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Urošu Mišiću ponovo određen pritvor

Izvor: RTS, 22.Mar.2013

Tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv Uroša Mišića zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje. Iako je sinoć pušten iz pritvora da se brani sa slobode, Mišiću ponovo određen pritvor...Urošu Mišiću, koji je sinoć pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu da se brani sa slobode,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.