Upućena pretnja smrću poslaniku Pokreta mađarske nade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2011, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upućena pretnja smrću poslaniku Pokreta mađarske nade

NOVI SAD -

Poslanik Pokreta mađarske nade (PMN) u Skupštini Vojvodine, Đula Laslo, izjavio je danas da mu je "Organizacija Apis", sa sedištem u Minhenu, uputila pretnju smrću.

Laslo je na konferenciji za novinare rekao da je pretnje smrću dobio u pismu koje je potpisala "Organizacija Apis", sa sedištem u Minhenu. U pismu, pored ilustracije koja predstavlja veliku crnu ruku, stoji tekst: "Mi smo elegantni i precizni!".

"Organizacija Apis" poznatija je pod imenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Crna ruka", odnosno, organizaciji koja je početkom prošlog veka, pod vođstvom pukovnika srpske vojske Dragutina Dimitrijevića Apisa, organizovala atentat na austrijskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda u Sarajevu.

Laslo je rekao da je slučaj prijavio policiji.

PMN je ocenila da se ova pretnja može dovesti u vezu sa stavom koji je Laslo izrekao na zajedničkoj sednici pokrajinskog Odbora za bezbednost i Odbora za međunacionalne odnose, kada je govorio o pristrasnosti srpskih medija i srpskog pravosuđa.

"Pomenutu pretnju smatramo pokušajem da se izvrši pritisak na našeg pokrajinskog poslanika, na Pokret mađarske nade, a samim tim i na vojvođanske Mađare u celini", ocenila je ta stranka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ORGANIZACIJA APIS" PRETI SMRĆU MAĐARSKOM POSLANIKU

Izvor: Kurir, 07.Okt.2011

Poslanik Pokreta mađarske nade u Skupštini Vojvodine Đula Laslo dobio preteće poruke..NOVI SAD - Poslanik Pokreta mađarske nade (PMN) u Skupštini Vojvodine Đula Laslo izjavio je danas da mu je "Organizacija Apis" sa sedištem u Minhenu uputila pretnju smrću...Laslo je na konferenciji za novinare...

Nastavak na Kurir...

Đuli Laslu preti "Apis"

Izvor: Blic, 08.Okt.2011, 03:15

SUBOTICA - Pokrajinski poslanik Pokreta mađarske nade iz Subotice Đula Laslo dobio je pismo u koverti sa žigom Pokrajinske skupštine iz Novog Sada u kojem se nalazila još jedna koverta s pretećim sadržajem. Naime, drugi koverat je poslat iz Minhena na njegovo ime, ali na adresu skupštine, čija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.