Izvor: B92, 28.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upad obezbeđenja u 'Dijamant'

Zrenjanin -- Pripadnici privatne agencije za obezbeđenje "Sekjuriti" iz Beograda upali su u zrenjaninsku industriju ulja 'Dijamant'.

Zrenjaninski radio Kojot javio je da je prilikom upada tokom noći bilo nekoliko sporadičnih incidenata bez povređenih i učinjene štete, a ubrzo je intervenisala i lokalna policija, koja je odmah identifikovala sve učesnike tog događaja.

Tu informaciju zrenjaninska policija zvanično nije potvrdila zbog istražnog postupka koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trajati, kako procenjuju u SUP-u, više dana, a o sinoćnim događaju ni menadžment "Dijamant" ne daje saopštenje u odsustvu generalnog direktora Save Kneževića, koji je na odmoru van Zrenjanina.

Kako se saznaje od radnika industrije ulja, pedesetak pripadnika tog privatnog obezbeđenja po nalogu nekolicine akcionara "Dijamanta" ušlo je u fabrički krug sa namerom da se "ubrza rešavanje višegodišnjeg suvlasničkog spora između Kneževića i nekolicine otpuštenih članova menadžmenta fabrike".

Rukovodstvo krivi jednog od akcionara

Predsednik Upravnog odbora zrenjaninske Industrije ulja "Dijamant" Dragoslav Radišić potpisao je zvanično saopštenje kojem za incident optužuje bivšeg člana menadžmenta i akcionara, Petra Prentovića.

Kako se navodi u saopštenju, Prentović je sa grupom od 50 unajmljenih pripadnika obezbeđenja "Sekjuriti" upao nasilno i neovlašćeno u fabriku, a protiv njega, po krivičnim prijavama "Dijamanta " AD, se već vodi više sudskih postupaka zbog novčanih malverzacija. Upravni odbor u saopštenju ističe i to da incident nije uticao na normalan rad fabrike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.