Uniforma u službi žestokih momaka?!

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2010, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uniforma u službi žestokih momaka?!

Saobraćajno koškanje uz pucanje Buhe i Rankovića "otkrilo" policajce i vojnike u privatnom obezbeđenju biznismena. Slede otkazi, najavljuju u MUP i Ministarstvu odbrane.

Pripadnik Rankovićevog obezbeđenja, koji je zaposlen je kao policajac u MUP-u, navodno je iz pištolja u sredu, preko puta "Arene“ u Novom Beogradu, pucao u automobil u kome se tada nalazio Buha. Kako saznaje list "Alo!", Peconija je obezbeđivalo pet momaka, od kojih je kod četvorice nađeno oružje. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << osnovu rezultata parafinske rukavice, navodno je utvrđeno da je pripadnik MUP-a bio taj koji je ispalio metak u zaštićenog svedoka.

Inače, Ljubiša Buha ima policijsko obezbeđenje, nakon što je u Specijalnom sudu dobio status svedoka saradnika u postupcima za ubistvo premijera Zorana Đinđića i za druge zločine zemunskog klana. Međutim, Čume nije hteo da uđe u program zaštite svedoka, kao većina svedoka saradnika.

Kako RTS saznaje iz advokatske kancelarije Zdenka Tomanovića,  biznismen Predrag Ranković Peconi pušten je danas iz pritvora, dok su dva člana njegovog obezbeđenja privedena kod istražnog sudije.

Privrednik Predrag Ranković, zvani Peconi, vlasnik je najmanje 12 preduzeća. Bio je uhapšen u akciji "Sablja" tokom 2003. godine.

Među uhapšenim članovima obezbeđenja Peconija, pored policajca, uhapšen je i jedan pripadnik Vojske Srbije. Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže za "Alo!“ da ovoga puta neće biti kažnjen samo ovaj pripadnik Vojske, već i onaj koji mu je dao bolovanje.

"Taj pripadnik je dva meseca na bolovanju. U okviru svojih nadležnosti sam pokrenuo postupak utvrđivanja odgovornosti i onog ko je potpisao bolovanje. Očekujem da Vojno-disciplinski sud donese najstrože odluke u vezi sa ovim slučajem i za sve slučajeve koji se pojave", rekao je Šutanovac.

Za razliku od ranijih slučajeva kada su u obezbeđenju kriminalaca i biznismena najčešće učestvovali pripadnici Specijalne brigade, vojnik iz Peconijevog obezbeđenja je iz Vojno-medicinskog instituta. Izvor lista "Alo!“, bivši vojni specijalac koji radi u obezbeđenju jednog biznismena, tvrdi da i vojnici i policajci tako dolaze do dodatne zarade.

"Znao sam mnoge kolege koje su obezbeđivale VIP ličnosti, ali i čitave grupe sastavljene od pripadnika vojske i policije koji rade na "vratima“ najposećenijih klubova u Beogradu. Ne radi se tu o basnoslovnim sumama, ali je dobro kao dodatni prihod. Policajci, pripadnici službi bezbednosti, vojni specijalci su na ceni jer mogu i da nose oružje i da obezbede "prolaz“ pokazujući službenu legitimaciju", kaže izvor lista "Alo!“.

Pripadniku MUP Srbije, članu obezbeđenju Predraga Rankovića koji je priveden zbog pucnjave na Ljubišu Buhu, posle podnošenja krivične prijave sledi suspenzija pa otkaz, kaže izvor "Blica” iz vrha MUP-a Srbije.

Ranković je ranije imao policajce u svom ličnom obezbeđenju. Krajem oktobra 2004. godine policajci Goran G., Aleksandar P. i Bojan S. suspendovani su i protiv njih je podneta krivična prijava zbog težih povreda radnih dužnosti. Oni su zatečeni kada je policija zaustavila kolonu od tri automobila u Bulevaru kralja Aleksandra.

U jednom automobilu nalazio se Ranković. Tokom legitimisanja Goran G. i Aleksandar P. su se predstavili kao policajci, Bojan S. je pokazao službenu značku, ali je odbio da kaže ime i gde radi. S njima u obezbeđenju Peconija bio je i bivši policajac Goran B, kako je tada saopštio MUP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.