Izvor: Blic, 08.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro nekadašnji zamenik šefa DB-a

Umro nekadašnji zamenik šefa DB-a

BEOGRAD - Nikola Ćurčić (68), zamenik bivšeg šefa DB-a Radomira Markovića, umro je 3. novembra u Beogradu, a tek juče su porodica i najbliži prijatelji dali čitulje.

Ćurčiću se zajedno sa Radomirom Markovićem, Milanom Radonjićem, tadašnjim šefom beogradskog DB-a, i njegovim zamenikom Brankom Crnim, sudilo zbog odavanja državne tajne. Njima je na teret stavljeno da su iz DB-a, nakon demokratskih promena, izneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << diskete sa dosijeima nekadašnji lidera DOS-a.

U julu 2001. godine oni su osuđeni. Ćurčić je dobio najvišu kaznu od godinu i četiri meseca, dok su druga trojica osuđena na po godinu dana zatvora. Vrhovni sud je poništio tu presudu i vratio na novo suđenje, koje je u toku.

Nedavno je iznenada umro i Cvjetin Milinković koji je bio dežuran u centrali beogradskog DB-a 11. aprila 1999, kada je ubijen Slavko Ćuruvija. On je dežurao i 3. oktobra iste godine, kada su ubijena četvorica funkcionera SPO-a na Ibarskoj magistrali.

Nakon pobune JSO-a, kada je Milorad Bracanović postavljen za zamenika šefa DB-a, Milinković je postao šef beogradskog DB-a.

V.Z.C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.