Umro bivši bokserski prvak sveta Pejdž

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro bivši bokserski prvak sveta Pejdž

LUISVIL - Bivši bokserski prvak sveta u teškoj kategoriji Greg Pejdž preminuo je danas u 50. godini u svojoj kući u američkom gradu Luisvilu.

Pejdž je 2001, nakon poraza nokautom od Dejla Kroua, pao u sedmodnevnu komu. Tokom operacije posle meča doživeo je moždani udar, pa je poslednjih osam godina proveo u invalidskim kolicima.

Leva strana Pejdžovog tela bila je potpuno paralisana, zbog čega je redovno išao na fizikalnu terapiju.

Njegova supruga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Patriša Pejdž rekla je da je jutros pronašla supruga mrtvog u krevetu.

Ona je kazala da je Pejdž preminuo od zdravstvenih komplikacija koje su bile posledica borbi tokom profesionalne karijere.

Pejdž je titulu prvaka sveta u verziji Svetske bokserske federacije (WBA) osvojio 1. januara 1984, kada je nokautom savladao Južnoafrikanca Džerija Kucija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminuo Greg Pejdž

Izvor: B92, 27.Apr.2009

Bivši bokserski prvak sveta u teškoj kategoriji Greg Pejdž preminuo je u 50. godini u svojoj kući u američkom gradu Luisvilu. ..Pejdž je 2001. godine, nakon poraza nokautom od Dejla Kroua, pao u sedmodnevnu komu. Tokom operacije posle meča doživeo je moždani udar, pa je poslednjih osam godina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.