Umro Delajni Bramlet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Delajni Bramlet

LOS ANĐELES - Američki muzičar (69) umro je juče u Los Anđelesu nakon operacije žučne kese.

Krajem 60-ih i početkom 70-ih, sa tadašnjom suprugom Boni Lin predvodio je bend Delajni ney i Boni i prijatelji", u kom su svirali, između ostalih, Džordž Harison, Duan Alman i Eric Klepton.

Bramlet je producirao Kleptonov debi album iz 1970, na kom je i koautor većine pesama, uključujući hit singl „Let It Rein", javlja „Popboks".

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bramletovoj biografiji, on je naučio Harisona da svira slajd gitaru i piše gospel pesme.

Delajni i Boni okončali su saradnju 1972. godine, po objavljivanju albuma „zajedno", nakon čega je Delajni objavio niz solo izdanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Umro Delaney

Izvor: Popboks, 29.Dec.2008, 17:37

Američki muzičar Delaney Bramlett (69) umro je u Los Anđelesu nakon operacije žučne kese. Krajem 60-ih i početkom 70-ih, sa tadašnjom suprugom Bonnie Lynn predvodio je bend Delaney & Bonnie and Friends, u kom su svirali, između ostalih, George Harrison, Duane...

Nastavak na Popboks...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.