Ulemek tužio Homena za klevetu

Izvor: Blic, 22.Apr.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulemek tužio Homena za klevetu

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen potvrdio je danas Tanjugu da ga je bivši komadant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija, koji služi višedecenijsku kaznu zatvora, tužio za klevetu. "Odazvaću se pozivu za suđenje", rekao je Homen

Homen je napomenuo da se, kao i svaki drugi građanin, odazvao pozivu suda u Beogradu za saslušanje i dao iskaz istražnom sudiji povodom navoda te tužbe.

"Nije mi jasno kako je moguće da neko povredi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čast osobi koja je već pravosnažno osuđena za višestruka ubistva i kome je sudskom odlukom, na osnovu Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnih dela, oduzeta imovina", napomenuo je Homen.

"Ne interesuju me motivi podnošenja ove tužbe, kao ni da li to predstavlja određenu vrstu poruke", dodao je državni sekretar i naglasio da će se odazvati na svaki poziv za suđenje jer je, kako je naveo, to "moja zakonska obaveza i zato što smatram da za pravosuđe ne sme da bude 'nedodirljivih'".

Ulemek je tužio Homena jer smatra da ga je oklevetao kada je na tribini u Centru za kulturnu dekontaminaciju, u junu prošle godine, rekao da je "kuću na Ceraku kupio parama od otkupa od otmice Vuka Bajruševića", koju je izvršio "zemunski klan".

Pred specijalnim sudom u Beogradu u toku je postupak za trajno oduzimanje dela Ulemekove kuće, koji mu je privremeno oduzet odlukom suda 1. juna prošle godine, jer se veruje da je kupljena novcem proisteklim iz krivičnog dela.

Bivši komadant JSO pravosnažno je osuđen na po 40 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića, zatim ubistvo Ivana Stambolića, za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali i u procesu protiv "zemunskog klana".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.