Izvor: Blic, 23.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrali kasu sa 200.000 dinara iz pošte u Vrbasu

Nepoznati počinioci provalili su u noći između petka i subote 22-23. avgusta u jednu od ekspozitura pošte u Vrbasu u Ulici Pete proleterske brigade i odneli sef težak više od 300 kilograma. U sefu se, u tom trenutku, nalazilo nešto više od 200.000 dinara.

Razbojnici su, prema rečima sudije Vojislava Jovovića iz opštinskog suda u Vrbasu, ušli u poštu tako što su razvalili katanac na rešetkastim vratima na ulazu. Najverovatnije automobilom, oni su zatim odneli kasu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u atar između Vrbasa i Kocure, gde su je isekli, uzeli novac i hartije od vrednosti, a ostalo su zapalili.

Pošto se sve dogodilo noću, u trenutku pljačke, na sreću, nije bio prisutan niko od zaposlenih službenika, potvrdio nam je Viktor Kostić iz novosadske Radne jedinice PTT.

Ubrzo nakon obavljenog uviđaja, ukradeni sef pronađen je malo dalje od opljačkane pošte. Sef je pronašao građanin Vrbasa T. B. koji je, u ranim jutarnjim časovima, krenuo u ribolov. Na njivi, četrdesetak metara od puta, kod pruge na putu prema Kuli, on je primetio dim. Kada je prišao, prema rečima sudije Jovovića, nije bio siguran šta je u pitanju, pa je obavestio policiju.

- Kada smo došli na lice mesta, iz sefa se još uvek dimilo - kaže sudija, i dodaje na su na sefu bili vidljivi tragovi sečenja metala i nasilnog obijanja.

U toku je istraga i rasvetljavanje detalja ovog događaja. Uzeti su otisci sa metalne kase i sa objekta i prostorija pošte radi utvrđivanja DNK analize. Da podsetimo, ovo nije prvi put da je u Vrbasu došlo do teške krađe i razbojništva. Ona su u poslednje vreme u porastu u vrbaškoj opštini. Pre manje od mesec dana u prepodnevnim časovima opljačkana je po treći put ekspozitura pošte u Starom Vrbasu, odakle je naoružani maskirani počinilac odneo oko 140.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opljačkana pošta u Vrbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2008

VRBAS - U Vrbasu je noćas oljačkana pošta iz koje su nepoznati počinioci izneli kasu tešku oko 400 kilograma u kojoj je bilo više od 200.000 dinara i vrednosne hartije, izjavio je istražni sudija Vojislav Jovović...Jovović je rekao da su obijena vrata pošte i da su razbojnici najverovatnije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ukrali kasu tešku 400 kila

Izvor: Kurir, 24.Avg.2008, 07:37

VRBAS - Iz poslovnice pošte u Vrbasu zasad još nepoznati počinioci ukrali su kasu u kojoj je bila 201.000 dinara. Teška krađa, u kojoj je u Vrbasu obijena poslovnica pošte Vrbas 4, desila se u noći između petka i subote, izjavio je istražni sudija Vojislav Jovović. Prema njegovim rečima, u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.