Ukinut pritvor sudiji Munjezu

Izvor: B92, 28.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut pritvor sudiji Munjezu

Tomo Zorić (Beta)

Beograd -- Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu ukinuo je pritvor sudiji Trgovinskog suda Željku Munjezu, izjavio je za B92 njegov advokat Zdenko Tomanović.

Sudija je takođe ukinuo pritvor i advokatu Nemanji Joloviću, koji je zajedno sa Munjezom uhapšen 26. septembra zbog sumnje da su izvršili finansijske malverzacije u preduzeću BIM Slavija koje je bilo u stečaju.

Podsetimo, tužilaštvo je podnelo zahtev za sprovođenje istrage >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv sudije Željka Munjeza i advokata Nemanje Jolovića i predložilo da im se odredi pritvor.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić objasnio je, u izjavi Tanjugu, da je Tužilaštvo zahtev za pokretanje istrage protiv Munjeza podnelo jer postoji osnovana sumnja da je, u svojstvu stečajnog veća preduzeća BIM "Slavija" u stečaju, krivično delo kršenje zakona od stane sudije.

Protiv Jolovića zahtev je podnet jer postoji osnovana sumnja da je u svojstvu stečajnog upravnika preduzeća BIM "Slavija" u stečaju izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Zorić je objasnio da postoji sumnja da su Munjez i Jolović na taj način preduzeću "Ju Trejd" iz Železnika pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 64,4 miliona dinara.

On je istakao da je Okružno tužilaštvo istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu predložilo da se osumnjičenima odredi pritvor zbog više osnova predviđenih Zakonom o krivičnom postupku.

Pritvor je predložen zbog mogućnosti uticanja na svedoke u toku istrage, zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela, kao i zbog postojanja opasnosti da bi delo moglo biti ponovoljeno, precizirao je Zorić.

On je objasnio da će istražni sudija, pošto sasluša osumnjičene, odlučiti o predlogu tužilaštva za sprovođenje istrage i određivanju pritovra Munjezi i Joloviću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.