Ukinut pritvor pomoćniku ministra

Izvor: B92, 02.Apr.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut pritvor pomoćniku ministra

Valjevo -- Sud u Valjevu ukinuo je pritvor pomoćniku ministra za infrastrukturu Miloradu Iliću i još dvojici osumnjičenih za zloupotrebe u privatizaciji GP "Jablanica".

Kako je Beti potvrđeno u Višem tužilaštvu u Valjevu pritvor do mesec dana određen je načelniku Kolubarskog upravnog okruga Miloju Obrenoviću iz Valjeva.

Pritvor je određen i bivšim direktorima privatizovane "Jablanice" Saši Đokoviću iz Valjeva i Dobrici Živanoviću iz Mladenovca, kao i Milki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Selaković iz Valjeva, članici Upravnog odbora.

Istražni sudija je doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv svih sedam osumnjičenih za koje je policijskom prijavom navedeno da su "Jablanicu" oštetili za dva miliona evra, odnosno državu Srbiju za 47 miliona dinara neplaćenog poreza.

Ispitivanje osumnjičenih u Višem sudu u Valjevu počelo je u petak oko osam ujutru i trajalo do iza ponoći. Viši tužilac tražio je pritvor za sve osumnjičene, što Sud nije prihvatio.

Krivičnom prijavom policije obuhvaćene su i tri osobe iz Beograda i Mladenovca, koje su po rešenju beogradskog Višeg suda u pritvoru od 2010. zbog zloupotreba u poslovanju nekoliko firmi iz Mladenovca. One će najverovatnije biti saslušane u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Takođe je saopšteno da su u bekstvu Ljubomir Mačković iz Bogatića, bivši direktor i predsednik Upravnog odbora "Jablanice" i tih mladenovačkih firmi, kao i Slobodan Radojević iz okoline Sopota, vlasnik svih tih firmi.

Jablanicu je za 28,5 miliona dinara na aukciji kupio Radojević, a potom su spornim transakcijama njena upravna zgrada i samački hotel u Valjevu za 90 miliona dinara prodati valjevskom industrijalcu Vidoju Vujiću.

Tu privatizaciju Agencija za privatizaciju poništila je, a firma bez imovine, nekada prestižni graditelj u SFRJ i inostranstvu, ostala je sa 11 radnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iliću ukinut pritvor

Izvor: Beta, 02.Apr.2011

VALJEVO, 2. aprila 2011. (Beta) - Istražni sudija Višeg suda u Valjevu ukinuo je pritvor pomoćniku ministra za infrastrukturu i energetiku Miloradu Iliću osumnjičenom za zloupotrebe prilikom privatizacije GP "Jablanica" iz Valjeva, potvrdjeno je u subotu Beti u Višem tužilaštvu u Valjevu...Ilić...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.