Izvor: B92, 13.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćeni za krađu metalnih ploča

Novi Sad -- Novosadska policija podnela krivične prijave za krađu ploča sa fasada osam ustanova i preduzeća u Novom Sadu.

Prijave su podnete protiv Saše Ž. (22) i Bele K. (24), osumnjičene za krađu mesinganih, bakarnih i bronzanih ploča. Od tih krađa najzapaženije je prošla krađa polče sa zgrade SANU u Novom Sadu, pošto se sumnjalo da možda ima i neku političku dimenziju.

Policija je saopštila da su osumnjičeni od 7. do 9. oktobra skinuli ploče sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zgrade Srpske akademije nauka i umetnosti, Galerije likovnih umetnosti, Akademije umetnosti, Društva lekara Vojvodine, Srpskog lekarskog društva, Instituta za preventivnu zaštitu na radu i drugih.

Deo ukradenih predmeta policija je pronašla u kućama osumnjičenih i vratila ih vlasnicima, a pronađene su i otkupne liste sa otpada gde su ploče prodate za 50.000 dinara, koje su Saša Ž. i Bela K. podelili i trošili za lične potrebe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.