Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćen još jedan begunac iz vršačkog zatvora

U Vršcu je večeras uhapšen Milan Todorović, sedmi od osmorice begunaca iz zatvora u tom gradu, rečeno je Tanjugu u Birou MUP-a za saradnju s medijima.



Od osam zatvorenika koji su 30. oktobra pobegli iz vršačkog zatvora na slobodi je ostao jedino Marjan Stojanov.

"Dvojica odbeglih zatvorenika iz Vršca, Milan Todorović i Marjan Stojanov, upali su juče i opljačkali jednu prodavnicu u tom gradu", rekla je ranije danas agenciji Beta istražni sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Cveta Kajević Grubišić.

Oni su, prema njenim rečima, sinoć oko 21.45 opljačkali prodavnicu na uglu ulica Cara Lazara i Dečanske. Stojanov je naredio radnici u prodavnici da legne na pod, a zatim su uzeli 3.000 dinara, kartice za telefon i aparat za dopune mobilnih telefona.

Preksinoć su njih dvojica, na suprotnom kraju grada u Drvarskoj ulici vezali i tukli jednu osobu, a potom su uzeli nešto novca i mobilni telefon iz njegove kuće. Istražni sudija Cveta Kajević Grubišić rekla je posle uviđaja da postoji sumnja da se odbegli pritvorenici nisu slučajno našli u kući opljačkanog čoveka.

"Oni su došli uz njegov pristanak, on im je praktično pružio utočište, naravno, tvrdeći da ne zna o kojim se licima radi, a kasnije su izvršili i razbojništvo, što svakako govori o profilu njihove ličnosti", rekla je Kajević Grubišić. Stojanov je osuđen nepravosnažnom presudom na godinu dana zatvora zbog krađe, dok se protiv Todorovića vodi krivični postupak zbog istog dela.

Ostala šestorica od uhvaćeni su juče oko 16.40 u ataru sela Orešac, nedaleko od Vršca kod Vršca uhapšeni su Denis Rovčanin, Ivan Nikolić, Zoran Mladen, Oliver Lekić, Rajko Jovanović i Dragan Aleksovski.

Aleksovski je prvostepenom presudom osuđen na 15 godina zbog ubistva, Mladen nepravnosnažno na devet godina zbog ubistva, Nikolić takođe nepravosnažno na četiri godine zbog razbojništva, a Jovanović na kaznu od četiri godine zbog silovanja.

Rovčanin je nepravosnažno osuđen na tri godine i šest meseci zbog proizvodnje i preprodaje droge, a Lekić je na godinu i tri meseca zatvora zbog falsifikovanja isprave.

Osmorica pritvorenika pobegla su iz zatvora u Vršcu 30. oktobra oko 21.30 tako što su uklonili unapred razvaljenu rešetku pritvirskog odeljenja u Vršcu koje pripada Okružnom zatvoru u Pančevu i preko krova pobegli.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.