Uhapšeno sedmoro osumnjčenih za otmicu mladića iz Beograda

Izvor: Blic, 16.Maj.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno sedmoro osumnjčenih za otmicu mladića iz Beograda

Beograd - Sedmočlana grupa koja je otela Beograđanina M. J. (18) u nameri da od njegovog oca uzme otkup od 150.000 evra uhapšena je jer su je snimile bezbednosne kamere na dan otmice, a u trag joj se ušlo i preko lažnog naloga na „Fejsbuku“, saznaje „Blic“.

- Otmičari su napravili greške prilikom otvaranja lažnog naloga kojim su namamili M. J., a nisu vodili računa ni o bezbednosnim kamerama kada su mu zakazali sastanak kod „Fontane" na Novom Beogradu gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su ga oteli. Da ova otmica nije razotkrivena, sumnja se da bi ova grupa krenula u seriju otmica - kaže izvor „Blica" blizak istrazi.

Prekjuče su uhapšeni policijski službenik Darko Amanović (20), kao i Milan Dimitrijević (20), Radivoje - Saša Vučković (21), Filip Ilić (21), Vanja Ninković (20), Filip Janković (21) i Kristina Lazović (21), svi iz Beograda. Amanović je radio, kako saznajemo, u policijskoj stanici Zemun, a onda je otišao na Policijsku akademiju da bi je završio, dok svi ostali muškarci iz grupe imaju krivični dosije.

Otetog su „tipovali" Filip Ilić i Filip Janković, koji su se s njim družili pre dve godine. Oni su znali da je njegov otac privatni preduzetnik, koji ima solidne prihode.

Za otvaranje lažnog naloga na „Fejsbuku" bili su zaduženi Radivoje - Saša Vučković i njegova devojka Kristina Lazović. Na nalogu je Kristina predstavljena kao „Lepa Sandra" i postavljene su slike neke sasvim nepoznate devojke. Vučković, Lazović, kao i Amanović i druga devojka Vanja Ninković bili su zaduženi za dopisivanje sa žrtvom. Nakon izvesnog vremena, M. J. je pozvala Vanja Ninković i zakazala mu sastanak kod „Fontane", kada su ga oteli Amanović i Milan Dimitrijević, koji su zvali roditelje tražeći otkup.

Zamenik načelnika odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata UKP za Beograd Zoran Kovačević juče je izjavio da je oteti mladić u društvu prijatelja došao je kod Hale sportova na Novom Beogradu 8. maja uveče, a potom se odvojio i otišao da razgovora sa ženskom osobom.

- Oko 19 sati dve osobe, predstavivši se kao policajci, legitimisale su ga i potom ubacile u automobil. Oštećenom su stavili lisice i posle nekoliko minuta vožnje ga ubacili u gepek. Prijatelj otetog mladića ga je čekao oko sat vremena, ali je onda otišao kući misleći da mu je drug ostao sa nekom devojkom - rekao Kovačević. Otmičari su M. J. odvezli na šire područje Novog Sada, u rejon Sremske Kamenice, i smestili ga u vinski podrum jedne kuće, koji su prethodno iznajmili zbog toga. Kovačević je naveo da je oštećeni bio u dubokom podrumu, u mraku, i da je policija kada ga je oslobodila, morala da prođe kroz sedmora vrata da bi došla do njega.

Pronađen ekstazi

Prilikom pretresa stanova, kod osumnjičenih je pronađena veća količina tableta ekstazija namenjena za dalju prodaju. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.