Uhapšeno pet pljačkaša bakara, trojica u bekstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2011, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno pet pljačkaša bakara, trojica u bekstvu

BEOGRAD -

Policija je uhapsila pet članova organizovane kriminalne grupe, a za trojicom intenzivno traga, zbog sumnje da su na teritoriji Beograda izvršili više razbojništva, kradući uglavnom bakarne predmete, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Članove te grupe, koji se terete i za nedozvoljeno držanje, nošenje i stavljanje u promet vatrenog oružja, uhapsili su pripadnici beogradske i pančevačke policije, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su Emran Selimi (22), Dževad Coli (23), Bojan Coli (21) i Miljan Mitrović (39), svi iz Beograda, i Zoran Radulj (48) iz Pančeva, navodi MUP.

U bekstvu su Zoran Kovačević - Crni (41) iz Arilja i Fatmir Coli (26) i Samir Džemailović (22), obojica iz Beograda, za kojima policija intenzivno traga.

Osumnjičeni su 2. novembra prošle godine u firmi "Elektroelement" u Beogradu, uz upotrebu fizičke sile, savladali radnika obezbeđenja i tom prilikom mu naneli teške telesne povrede opasne po život.

Radnika su vezali selotejpom i isprskali suzavcem, a potom oduzeli razni elektromaterijal, 10 kompjutera i kombi vozilo IVEKO, u ukupnoj vrednosti od 5.000.000 dinara.

Osumnjičeni su 26. decembra prošle godine izvršili razbojništvo u magacinu JP "Železnica Srbije" u Beogradu, u Pionirskoj ulici, i oduzeli oko pet tona bakarne žice u vrednosti od 70.000 evra.

Prethodno su vezali radnika obezbeđenja selotejp trakom, tukli ga, naneli mu teške telesne povrede i držali vezanog na zemlji oko šest časova, a zatim su kamionom prevozili oduzeti bakar.

Vlasnik firme "Mladost internacional" Miljan Mitrović je u više navrata otkupljivao veće količine bakarne žice i drugih bakarnih proizvoda, elektromaterijal, iako je znao da navedena roba potiče iz izvršenja krivičnih dela, navodi MUP.

Dodaje se da je, nakon toga, Mitrović robu prodavao vlasniku firme "Prom sek" iz Pančeva Zoranu Radulju, "koji takođe nije izdavao nikakvu dokumentaciju za otkup robe".

Prilikom pretresa u ovoj firmi pronađeno je oko 3.240 kilograma bakarne žice i oko 800 kilograma otpadnog bakra i mesinga, dodaje se u saopštenju.

Policija je takođe u stanovima osumnjičenih pronašla automatsku pušku, 350 komada municije raznog kalibra, makaze za rezanje bakra, bušilice, burgije i razni alat i veću količinu različitog bakarnog materijala.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.