Izvor: B92, 01.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno pet carinika i policajac

Beograd -- Još pet carinika i jedan policajac uhapšeni su u okviru akcije razotkrivanja takozvane "carinske mafije".

Policija je u sinhronizovanoj akciji u Vršcu, Beogradu, graničnom prelazu Vatin i Kaluđerovo, uhapsila pet službenika Republičke uprave carina Dragana Ž., Tomislava B., Radeta M., Atilu T. i Dušana K. kao i komandira policijske stanice na graničnom prelazu Vatin Vasu M.

MUP ističe da je svim uhapšenim određeno policijsko zadržavanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako se navodi u saopštenju, ta kriminalna grupa je uz dogovor sa članovima koji su već uhapšeni overavali fiktivne izlaske teretnih vozila iz zemlje.

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala podnelo je juče zahtev za sprovođenje istrage protiv 21 osobe koji su prethodnih dana privedeni i osumnjičeni za pripadnost carinskoj mafiji.

"Roba iz tih kamiona, najčešće tekstilna i tehnička, završavala je na 'crnom' tržištu širom Srbije, ulazila preko graničnog prelaza Preševo, kao tranzit za npr. Varšavu, sa izlaskom na GP 'Vatin'. Najveći broj kamiona sa robom, sa fiktivnim izlascima, pripadao je Faruku Kadriću", navodi MUP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.