Uhapšeno deset osumnjičenih za prodaju droge i oružja

Izvor: Studio B, 25.Dec.2012, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno deset osumnjičenih za prodaju droge i oružja

Beogradska kriminalistička policija uhapsila je deset ljudi osumnjičenih za trgovinu drogom i oružjem. Pronađena je veća količina oružja i eksploziva koji se podmeću pod automobile, a sumnja se da je ta grupa izvršavala i naručena ubistva.

Uhapšeni su Stevan B. (47), Nebojša K. (34), Vitali V. (58), Vladimir V. (33), Aleksandar V. (36), Branko A. (33), Miodrag Ž. (32), svi iz Beograda, Ervin J. (33) iz Novog Pazara, Muhamed S. (30) iz Sjenice i Petar M. (34) iz Malog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Zvornika. Kod njih je, prilikom pretresa pronađeno 12 eksplozivnih naprava, 5,5 kilograma eksploziva, 28 kilograma marihuane, 10 grama kokaina, jedna automatska puška, pet ručnih bombi, dve tromblonske mine i tri pištolja sa prigušivačima.

Inspektori kažu da su tokom upada u stanove osumnjičenih imali utisak kao da su u terorističkom leglu. Pet i po kilograma eksploziva, dvanaest eksplozivnih naprava, ručne bombe, mine, automatske puške i pištolji sa prigušivačima, kao i 28 kilograma marihuane, samo su deo onoga što je pronadjeno kod desetorice uhapšenih. Inače, već duže vreme među članovima podzemlja znalo se za nezvaničan cenovnik koji su uhapšeni imali za naručena ubistva.

Sumnja se i da je ova kriminalna grupa u celoj Srbiji, zemljama u regionu i nekim delovima evropske unije trgovala heroinom, kokainom i marihuanom.

Eksplozivne naprave , odgovaraju upravo nekima koje su daljinski aktivirane, a koriščene su unazad godinu dana u Beogradu i inostranstvu.

Kriminalnu grupu organizovao je Stevan B.

"Eksplozivne naprave je sklapao Nebojša K. i u naprave ugrađivao eksploziv koji su pribavljali ostali članovi kriminalne grupe. Za nabavku droga bili su zaduženi Ervin J. i Muhamed S, dok su distribuciju vršili ostali članovi grupe", navela je policija.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.