Uhapšeno 17, raspisane poternice

Izvor: B92, Tanjug, 31.Okt.2010, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 17, raspisane poternice

Beograd -- U Srbiji i Crnoj Gori je, od stupanja na snagu Sporazuma o izručenju vlastitih državljana u petak, uhapšeno ukupno 17 osoba, rečeno je u MUP-u Srbije.

U Srbiji je uhapšeno 11 osoba, a u Crnoj Gori šest, navode u MUP-u.

Uprava policije Crne Gore je raspisala javnu poternicu za trojicom saradnika narko-bosa Darka Šarića, Goranom Sokovićem, Dejanom Šekularcom i Draškom Vukovićem.

Crnogorska policija raspisala je poternicu za Goranom Sokovićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Draškom Vukovićem i Dejanom Šekularcem, za kojima je Srbija pre više meseci rapisala međunaronu poternicu i tereti ih za zločinačko udruživanje i krijumčarenje droga.

Šekularaca i Sokovića crnogorska policija već je hapsila u februaru, ali ih je Državno Tužilaštvo, kako je tada navelo, zbog nedostatka dokaza oslobodilo.

"Potpuno rešeni da sve aktivnosti sprovedemo do kraja, a to znači da svi koji se nalaze na poternicama, a na koje se odnosi sporazum o izručenju zmeđu Srbije i Crne Gore budu lišeni slobode ukoliko se nađu na teritoriji Crne Gore. Videli ste da smo to odmah uradili sa 6 lica, nekoliko njih je još u obradi i primenjuju se sve mere praćenja, nadzora i ukoliko budu nađeni na teritoriji Crne Gore biće uhapšeni", kaže ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović.

U Srbiji je od stupanja na snagu Sporazuna o izručenju sopstvenih državljana uhapšeno 11 osoba, a u Crnoj Gori šest. Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić zadovoljan je učinjenim.

"Država da pokaže ono što mora, snagu i odlučnost u borbi sa organizovanim kriminalom i posebno raduje saradnja sa Srbijom, da bi elementi koji su bili politizovani, a koji su pokušavali da budu predstavljani kao slabost Crne Gore bili otklonjeni. Očigledno se vidi da je to snaga Crne Gore, u Crnoj Gori postoji politička volja za obračun sa organizovanim kriminalom i saradnju sa Srbijom na tom polju tako da očekujem da će ova dobra saradnja biti nastavljena", kaže Krivokapić.

Akcija hapšenja se nastavlja, a prema navodima crnogorskih medija, Crna Gora od Srbije potražuje 60 osoba, dok bi ta država Srbiji trebalo da isporuči još 12 osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.