Uhapšeni Avganistanci zbog ilegalnog boravka u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2011, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni Avganistanci zbog ilegalnog boravka u Srbiji

NOVI SAD -

Novosadska policija uhapsila je 13 državljana Avganistana, starosti od 21 do 29 godina, zbog sumnje da su ilegalno boravili u Srbiji, saopštila je danas policija.

Kako se navodi, policija je u Sremskim Karlovcima, prilikom kontrole međunarodnog voza na relaciji Beograd-Beč, utvrdila da oni ne poseduju isprave na osnovu kojih mogu da se identifikuju i da su ilegalno ušli na teritoriju Srbije.

Avganistanci su privedeni su dežurnom sudiji Prekršajnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << suda u Novom Sadu, koji im je izrekao novčanu kaznu. Samo jedan Avganistanac je platio kaznu, dok je ostalima novčana kazan preinačena u zatvorsku kaznu od po 21 dan.

Zbog toga što su prekršili Zakon o strancima i Zakon o zaštiti državne granice, svim državljanima Avganistana je izrečena i zaštitna mera udaljenja sa teritorije Srbije u trajanju od dve godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avganistanci uhapšeni zbog ilegalnog boravka u Srbiji

Izvor: EMportal, 18.Apr.2011

Novosadska policija uhapsila je 13 državljana Avganistana, starosti od 21 do 29 godina, zbog sumnje da su ilegalno boravili u Srbiji, saopštila je danas policija.

Nastavak na EMportal...

U Karlovcima "pronađeni" Avganistanci

Izvor: Mondo, 18.Apr.2011

Policija je uhapsila 13 državljana Avganistana koji su ilegalno boravili u Srbiji, saopštila je danas Policijska urava u Novom Sadu.

Nastavak na Mondo...

Krivične prijave protiv biznismena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2011, 12:26

NOVI SAD -..Poreska policija saopštil je danas da je Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu podnela krivičnu prijavu protiv direktora privrednog društva "Figment" iz Novog Sada A.H. i vlasnika i direktora privrednog društva "Hamavemt" iz Petrovaradina Ž.N, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Krivične prijave za utaju poreza

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2011

Poreska policija saopštila je danas da je Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu podnela krivičnu prijavu protiv direktora privrednog društva "Figment" iz Novog Sada A.H. i vlasnika i direktora privrednog društva "Hamavemt" iz Petrovaradina Ž.N, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela...

Nastavak na Radio 021...

IZ KUĆA KRAO GARDEROBU, NAKIT I NOVAC

Izvor: Kurir, 19.Apr.2011

JAGODINA- Policijska uprava u Jagodini saopštila je danas da je rasvetlila sedam teških krađa počinjenih proteklih 20 dana na području Ćuprije i uhapsila Dušan T. (23) iz tog grada, zbog sumnje da je iz kuća krao garderobu, nakit i novac...Dušan T. je osumnjičen da je "podesnim alatom otvarao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.