Izvor: B92, 19.Mar.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog trgovine ljudima

Policija je uhapsila dva muškarca iz Novog Pazara i jednu ženu iz Beograda zbog trgovine ljudima.

Kako se navodi u saopštenju policije, uhapšeni su B.S. i S.G. iz Novog Pazara, kao i G. I. iz Beograda, dok se za njihovim pomagačima još traga. Policija ih sumnjiči da su, u dužem vremenskom periodu, vrbovali, kupovali i prodavali devojke, među kojima je bilo i maloletnica, za rad u kafe baru "Bristol" u Novom Pazaru, gde su ih navodili na prostituciju.

Kao primer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihovog delovanja, policija navodi primer devojke K. D. iz Subotice koju su "kupili" za 500 evra od nepoznate osobe iz tog grada, a potom su je u noćnom baru prinudili na prostituciju.

Policajci iz Novog Pazara izvršili su kontrolu tog ugostiteljskog objekta u sredu, 18. marta, gde su zatekli šest žena i devojaka koje su pružale seksualne usluge klijentima iz Novog Pazara i Raške.

Policija će nastaviti rad na utvrđivanju svih okolnosti vezanih za rasvetljavanje tog krivičnog dela i drugih potencijalnih žrtava trgovine ljudima, nakon čega će, nadležnom Okružnom tužilaštvu biti podneta krivična prijava, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.