Izvor: B92, 10.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog otmice maloletnice

Čačak -- Trojica muškaraca uhapšena su i određen im je jednomesečni pritvor zbog sumnje da su 6. januara oteli maloletnu D.B. (17), državljanku BiH.

Istražni sudija Okružnog suda u Čačku Branislav Stanić saslušao je danas Miroslava P. (33) iz Lađevaca i njegove pomagače Srađana Ž. (27) i Ivana P. (25), obojicu iz Gruže, i odredio im pritvor od 30 dana.

Stanić je rekao novinarima da je Miroslav P. osumnjičen da je za otmicu devojke, privremeno nastanjene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kragujevcu, angažovao Srđana Ž. i Ivana P. i još tri osobe za kojima policija traga.

Oni su sa tri automobila došli ispred kafane "Volan" u Mrčajevcima kod Čačka u kojoj je D.B. radila kao konobarica.

Prema prvim rezultatima istrage Srđan Ž. i još dvojica su iznela D.B. iz kafane i ubacili je u auto u kojem je bio Miroslav P, a potom otišli u Lađevce u kafić "XL" čiji je on vlasnik.

Mirosla P. je, prema sudijinim rečima, od devojke tražio da mu plati 2.000 evra jer mu je ona navodno dugovala 61.000 dinara, uz pretnju da će je u suprotnom "prodati u belo roblje".

Devojka je odgovorila da taj novac nema i otmičarima predložila da pozovu vlasnika kafane "Volan" i novac traže od njega.

On je prvo prihvatio da novac donese na dogovoreno mesto u Kragujevcu, ali se potom predomislio.

Policija je u međuvremenu uhapsila otmičare i oslobodila devojku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.