Uhapšeni zbog milionskog pranja novca

Izvor: Večernje novosti, 18.Okt.2018, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog milionskog pranja novca

Osumnjičeni su D.O. (56), bivše odgovorno lice preduzeća „Hidrotim“ i odgovorno lice „Metalac Kompani“ iz Kuršumlije, i D.J. (56), odgovorno lice preduzeća „MD Mitić Komerc“ iz Smedereva Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije u Nišu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << saopštio je MUP. Pročitajte još: Bespravna gradnja kao pranje novcaUhapšeni su D.O. (56), bivše odgovorno lice preduzeća „Hidrotim“ i odgovorno lice „Metalac Kompani“ iz Kuršumlije, i D.J. (56), odgovorno lice preduzeća „MD Mitić Komerc“ iz Smedereva. Sumnja se da je D.O. zaključio ugovor sa D.J. o osnivanju preduzeća „Snaga vode“ kojim se obavezao da privredno društvo „Hidrotim“ kao novčani ulog u novonastalo preduzeće uplati 8.870.342 dinara.Pročitajte još: Pali zbog pranja novca, među uhapšenima i Šapićevi rođaciKako se sumnja, D.O. nije ispoštovao ugovor već je ovaj novac, bez saglasnosti skupštine osnivača, uplatio na račun „MD Mitić Komerc“, a D.J. ih je potom prosledio na račun preduzeća „Metalac Kompani“.Osumnjičeni su dalje ovim novcem raspolagali u redovnom poslovanju svojih privrednih društava „Metalac kompani“ i „Mitić komerc“.Takođe, kako se sumnja, ove transakcije su izvršili, iako su znali da novac potiče iz krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica, za koje se sumnja da su ga izvršili u ranijem periodu.Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dvojica uhapšena, primoravali ženu na prosjačenje

Izvor: B92, 18.Okt.2018

Beograd -- Pripadnici MUP Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su N.P. (35) i M.M. (27)...Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima...Policija je prilikom pretresa stana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.