Uhapšeni rukovodioci PTT-a

Izvor: Vesti-online.com, 10.Maj.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni rukovodioci PTT-a

Policija je uhapsila direktora Direkcije za poštansku mrežu PTT saobraćaja Srbija Veseljka V. i još troje rukovodilaca tog preduzeća, osumnjičenih da su nabavkom 250 loših sigurnosnih kofera za prenos novca oštetili poštu za 48,4 miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su i direktor Sektora za organizaciju transporta i preradu poštanskih pošiljaka u okviru Direkcije za poštansku mrežu Dragoljub M, šef Službe za organizaciju transporta i prerade poštanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pošiljaka u unutrašnjem poštanskom saobraćaju Koča A. i glavna saradnica u toj službi Marija S.

Oni su osumnjičeni za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, a u bekstvu je vlasnik preduzeća "Mainz i partneri" Dalibor Š. osumnjičen da ih je podstrekavao.

Policija je saopštila puna imena i prezimena osumnjičenih.

Službenici pošte su osumnjičeni da su od novembra 2004. godine do maja 2007. godine od preduzeća Dalibora Š. nabavili 250 sigurnosnih kofera tipa švajcarskog proizvođača "Gehrer AG" sa tehničikim rešenjima koja nisu za profesionalnu upotrebu i nisu podesni za bezbedan transport novca.

To se pokazalo posle kraće upotrebe kofera, pa su stavljeni van upotrebe, čime je PTT pretrpeo štetu od 48.389.228,32 dinara, koliko je iznosila nabavka kofera.

Dalibor Š. je pre raspisanog tendera za nabavku sigurnosnih kofera organizovao prezentaciju kojoj su prisustvovali osumnjičeni Koča A. i Marija S. a na osnovu tehničkih karakteristika koje je na toj prezentaciji prikazala Direkcija za logistiku JP PTT saobraćaj Srbija iz Beograda, raspisan je postupak javne nabavke po kojoj je izvršena nabavka, objasnila je policija u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapseni rukovodioci PTT

Izvor: Večernje novosti, 10.Maj.2010

Policija je uhapsila direktora Direkcije za poštansku mrežu PTT saobraćaja Srbija Veseljka V. i još troje rukovodilaca, osumnjičenih da su nabavkom 250 loših sigurnosnih kofera za prenos novca oštetili poštu za 48,4 miliona dinara

Nastavak na Večernje novosti...

Uhapšeni rukovodioci PTT-a

Izvor: Mondo, 10.Maj.2010

Policija uhapsila četvoro rukovodilaca PTT saobraćaja Srbija osumnjičenih da su u nabavkama oštetili ovo preduzeće za 48,4 miliona dinara.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.