Izvor: B92, 04.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni rukovodioci ENJUB-a

Beograd -- Direktor ENJUB-a, njegov savetnik i dva pomoćnika uhapšeni zbog sumnje u zloupotrebu položaja.

Đuro P, Jordan T, Aleskandar N. i Veljko M. terete se da su prebacili 47 miliona dinara na račune fiktivnih firmi. U saopštenju policije se navodi da su osumnjičeni iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem ovlašćenja od 31. decembra 2003. do 30. juna 2006. potpisivali naloge za plaćanje i plaćali sa računa ENJUB-a fiktivne usluge i robu, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nija isporučivana niti primana u preduzeću.

Plaćeno je ukupno 47.668,30 dinara i to preduzećima Himes komerc, Matoni, Radiv, Daro, Emikson, Mosne komerc, Blagiv, Marketfors komerc, Brita trejd, MN korp, MPM grup, Klistron i Mispom komerc.

Proverom je utvrđeno da te firme nisu na registrovanom sedištu, nemaju poslovne prostorije, magacine, zaposlene radnike, knjigovodstvenu i poslovne dokumentaciju i da su ovlašćene osobe nedostupne, neke firme su registrovane na osnovu falsifikovane lične karte i na osobe koja nemaju prebivalište u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.