Izvor: B92, 17.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni razbojnici

Beograd -- Uhapšena su četvorica razbojnika koji su početkom godine napali i opljačkali vozilo Progarda i iz njega odneli blizu 400.000 evra.

Pljačka se dogodila 31. januara ove godine, kod Plavog mosta u Beogradu. Oteto je pet džakova sa oko 350.000 evra i 1.500.000 dinara, koji su bili osigurani. Uhapšeni su braća Sreten i Novak K., Marko B., Srđan N. i Ivan J., svi iz Beograda, dok se još uvek traga za Slavišom N.

Među uhapšenima je bivši radnik Progarda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srđan N., koji je radeći u ovoj firmi upoznao Ivana J., koji je radio na obezbeđivanju transporta novca i bio upoznat sa maršrutama. Njih dvojica su inicirali druženje sa ostalim članovima grupe.

Grupa je sa dva vozila blokirali put Progardovim automobilu za prevoz novca. Četvorica maskiranih razbojnika izleteli su naoružani automatskim puškama i primorali radnike Progarda Danijela Damjanovića i Željka Bainovića da predaju oružje.

Napadači su potom otvorili sef i uzeli novac. Jedan automobil digli su eksplozivom u vazduh, dok su drugim pobegli sa mesta pljačke i autoputem se odvezli ka naselju Kaluđerica, gde su i njega uništili.

Prilikom hapšenja i pretresa stanova, kod uhapšenih su pronađene bankovne kartice, falsifikovane lične karte, vozačke dozvole i oružje korišćeno u pljački.

Svi osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, predati istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.

Sumnja se da je ta grupa opljačkala i ekspozituru Rajfajzen banke u Zemunu, januara 2004. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.