Uhapšeni proizvođači amfetamina

Izvor: B92, 12.Maj.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni proizvođači amfetamina

Beograd -- Služba za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila grupu koja se sumnjiči da je proizvodila sintetsku drogu amfetamin. Među uhapšenima Milan Zarubica.

Uhapšeni su i direktor preduzeća "Varan kemikals" Goran Lazović, Slobodan Gmizić, Marko Županjac, Jovan Drča, Jovica Drobnjak i Isamedini Azizi.

Uhapšeni se sumnjiče da su organizovali proizvodnju amfetamina namenjenog za prodaju u Srbiji i zemljama u našem okruženju.

Među uhapšenima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i Milan Zarubica, koji trenutno služi zatvorsku kaznu od 11 godina zbog istog krivičnog dela, a priveden je tokom slobodnog vikenda.

Zarubica je prvi put uhapšen 2003, u akciji u kojoj je, u to vreme, zaplenjena rekordna količina sintetičkih droga i jedan je od prvih osuđenih za organizovani kriminal kome je oduzeta imovina, po starom zakonu.

"Rekao bih da je ovo jedna tipična situacija kada je organizovani kriminal u pitanju da ozbiljne vođe organizovanih kriminalnih grupa da i iz zatvora organizuju određene kriminalne aktivnosti. Pripadnike ove kriminalne grupe je predvodio Milan Zarubica. Oni se sumnjiče da su u objektu preduzeća Varan kemikals u Ugrinovcima organizovali proizvodnju amfetamina namenjenog za prodaju u Srbiji i zemljama u okruženju", kaže Miljko Radisavljević, specijalni tužilac za organizovani kriminal.

Milan Zarubica (MUP, Arhiva)

Šef Intenzivne nege za maksilofacijalnu traumatologiju Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije Goran Lazović jedan je od uhapšenih pripadnika kriminalne grupe osumnjičene za neovlašćenu proizvodnju opojnih droga. Prilikom pretresa je pronađena ilegalna laboratorija za proizvodnju narkotika i velika količina materije za koju se sumnja da je opojna droga.

Pripadnici kriminalne grupe, čiji je vođa Zarubica, sumnjiče se za kriminalne radnje u Ugrinovcima u poslovnom objektu preduzeća "Varan kemikals".

Prema navodima Tužilaštva, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su i Jovica Kanazir i Dragan Karapešev koji su na izdržavanju kazne zatvora.

U toku je uviđaj u objektu "Varan kemikals" u Ugrinovcima i pretresi stanova u kojima žive osumnjičeni.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala će u toku dana saslušati sve osumnjičene, nakon čega će biti privedeni istražnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova (SBPOK) i Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde na ovaj način privodi kraju pretkrivični postupak protiv članova ove organizovane kriminalne grupe, stoji u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.