Izvor: B92, 23.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni "pravnici" zbog mita

Smederevo -- Policija uhapsila pravnika iz Velike Plane i policijskog službenika iz Smedereva pod sumnjom da su davali novac za ispite.

Oni se terete za krivično delo primanje mita podstrekavanjem, odnosno pomaganjem. Vladimir D. (28), diplomirani pravnik iz Velike Plane, tereti se da je dao 1.000 evra posredniku kako bi položio dva ispita na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Posrednik je bio Saša J., takođe jedan od osumnjičenih u aferi "Indeks".

Policijski službenik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Smedereva Nenad O. (31) sumnjiči se da je preko jedne od profesorki plaćao 500 nemačkih maraka po ispitu.

U današnjem policijskom saopštenju navodi se da su njima, bez prisustva na ispitima, upisivane ocene u indeks, uz određenu novčanu nadoknadu.

Oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Smederevu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.