Izvor: Blic, 09.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni po nalogu Haga?

Uhapšeni po nalogu Haga?

BANJALUKA/PRIJEDOR - Braća blizanci Predrag i Nenad Banović (32) iz Prijedora uhapšeni su juče u Beogradu po nalogu Haškog tribunala. Banovići, koji su u vreme rata bili pripadnici Vojske Republike Srpske, nalaze se na javnoj optužnici Tribunala u Hagu, a hapšenje je obavljeno oko 8 sati na jednoj od beogradskih pijaca gde su Banovići radili.

- Očevidac hapšenja bila je i njihova majka, koja je pre nekoliko dana doputovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Beograd kako bi posetila sinove - rekao je za 'Blic' Slavko Šaponja, predsednik Udruženja 'Vidovdan', koje vodi brigu o porodicama haških pritvorenika.Iz Vlade Republike Srpske je potvrđeno da se proverava informacija o jučerašnjem hapšenju blizanaca.

'Tragom informacije koju je dala majka Banovića, obaveštajne službe RS kontaktirale su sa nadležnima u Srbiji i Jugoslaviji, nakon čega je zaključeno da hapšenje osumnjičenih za navodne ratne zločine u Beogradu nisu izvršili zvanični organi ove zemlje', rečeno je u Vladi. Isti izvori u Banjaluci i Beogradu nisu isključili mogućnost da su pomenuto hapšenje obavili vlastima nepoznati počinioci.

Z.B.- Srna

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.