Izvor: Blic, 10.Jan.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni otmičari konobarice

ČAČAK - Čačanska policija uhapsila je Miroslava Pavlovića (33) iz Lađevaca, koji se sumnjiči da je organizovao otmicu sedamnaestogodišnje D. B., državljanke BiH, privremeno nastanjene u Kragujevcu. Devojka je oteta u kafani „Volan” u Mrčajevcima 6. januara, oko 20 časova. Uhapšeni su i Pavlovićevi pomagači.

Pavlović je, prema prvim rezultatima istrage, angažovao Srđana Živkovića (27) i Ivana Perišića (25), obojica iz Gruže, kao i Milana Janića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (20) iz Lađevaca, kao i još dve osobe za kojima policija još traga. Oni su sa tri automobila došli ispred kafane, odakle su Živković i još dvojica izneli D. B. i ubacili je u auto u kojem je bio Pavlović. Otmičari su potom otišli u Lađevce, u kafić „XL”, čiji je Pavlović vlasnik. On je od devojke tražio da mu plati 2.000 evra uz pretnju da će je u suprotnom '’prodati u belo roblje’’. Ona je odgovorila kako taj novac nema i otmičarima predložila da pozovu njenog gazdu, vlasnika kafane '’Volan’’, i novac zatraže od njega. Ovaj je prihvatio da novac donese na dogovoreno mesto u Kragujevac, ali se potom predomislio. U međuvremenu je reagovala policija i uhapsila otmičare i oslobodila devojku.

Prema rečima istražnog sudije Okružnog suda u Čačku Branislava Stanića, Pavlović je tražio novac od konobarice jer mu je ona navodno dugovala 61.000 dinara. On je, međutim, tražio više novca, s obzirom na to da je u iznos od 2.000 evra uračunao i troškove ekipe angažovane za otmicu. Sudija Stanić odredio je pritvor Pavloviću, Živkoviću i Perišiću.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.