Uhapšeni napadači na putnički voz

Izvor: RTS, 15.Apr.2010, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni napadači na putnički voz

Zbog sumnje da su uz pretnju vatrenim oružjem napali putnike voza na liniji Beograd-Lapovo i demolirali jedan vagon, uhapšene četiri osobe. U napadu huligana povređena dva radnika Železnice i pet putnika.

Beogradska policija uhapsila je Marka Isailovića (25), Branka Katića (24), Bobana Tanaskovića (24) i Marka Stošića (23) zbog sumnje da su izvršili krivično delo razbojništva na železničkoj stanici Ripanj Kolonija, u kojem je povređeno sedam osoba.

Osumnjičenima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je određeno policijsko zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Prilikom ulaska voza na stajalište jedan od napadača nanišanio je pištoljem u mašinovođu, a potom sa ostatkom grupe koja je bila naoružana šipkama, motkama i lancima, utrčao u voz.

Mašinovođa Miroslav Stanić rekao je da napadači "nisu dirali ni prvi ni drugi vagon, oni su već znali u kom vagonu se nalaze oni koga su tražili".

Prema rečima Stanića, napadači su izvadili jednog dečka iz vagona, uzeli su mu ranac, a nakon toga je neko povikao "završili smo, bežimo".

Kondukter voza koji je saobraćao na relaciji Beograd-Lapovo Aleksandar Stojanović rekao je da su makskirani napadači napali putnike koji su bilu u trećem vagonu od lokomotive.

U saopštenju "Železnica Srbije" navodi se da su pet putnika i dva železničara prevezeni na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.

Policija je utvrdila da je treći vagon voza demoliran i da su stakla polomljena.

Portparol "Železnica Srbije" Nenad Stanisavljević rekao je da je ta kompanija insistira da se svi ovakvi slučajevi tretiraju i kao napadi na ugrožavanje bezbednosti železničke imovine, kao slučajevi ugrožavanja javne bezbednosti i kao napad na službena lica.

Voz je zbog napada huligana u stanici Ripanj stajao 100 minuta, od 0.15 do 1.55 časova.

"Železnice Srbije" su saopštile i da su prošle noći nepoznata lica kamenovala putnički voz u železničkoj stanici Nova Pazova, ali da povređenih nije bilo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni razbojnici iz voza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2010

BEOGRAD - Beogradska policija lišila je slobode Marka Isailovića (1985), Branka Katića (1986), Bobana Tanaskovića (1986) i Marka Stošića (1987) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništva...Oni se sumnjiče da su noćas u vozu koji saobraća na relaciji Beograd-Lapovo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Razbojnici opljačkali deviznu penzionerku

Izvor: Glas javnosti, 16.Apr.2010, 07:11

POŽAREVAC - Aleksandar D. (32), Dalibor S. (31) i Goran M. (26), sva trojica iz Požarevca, uhapšeni su zbog sumnje da su u februaru ove godine izvršili krivično delo razbojništva...Prijava ih tereti da su provalili u porodičnu kuću inostrane penzionerke, fizički je napali i, nakon pretnje nožem,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.