Uhapšeni matičari zbog primanja mita

Izvor: Blic, 16.Mar.2010, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni matičari zbog primanja mita

Kruševac - Zajedničkom akcijom pripadnika MUP Srbije, Uprave kriminalističke policije i PU Kruševac uhapšeno je osam osoba zbog primanja i davanja mita, kao i zbog falsifikovanja isprava, saopštila je policija.

Uhapšeni su Stana Stanković (55), Jasmina Fišić (33), matičarima koje su zaposlene u matičnoj službi opštine Prizren, Suva Reka, Orahovac i Gora, privremeno dislociranih u Kruševcu, Slavica Kaličanin (58), referent za građanska stanja Gradske uprave grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kruševca, kao i posrednici Vukajlo Vulić (55), Goran Fišić (34), Nebojša Pleskonjić (41), Demaj Gadaf (34) i Snežana Ristić (26).

Kako se navodi u policijskom saopštenju, osumnjičeni su od oktobra 2009. do marta 2010. godine, kao matičari i referent, ili neposredno ili preko posrednika, od više osoba albanske nacionalnosti sa boravištem u inostranstvu primili od 50 do 100 evra po izvodu iz matične knjige rođenih, venčanih, umrlih i knjige državljana, da bi ubrzali postupak donošenja rešenja o upisu u matične knjige i izdavanje izvoda i uverenja. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kruševcu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.