Izvor: B92, 12.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni krijumčari droge

Beograd -- Uhapšeni pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje droge.

Ećim bivši pripadnik Službe bezbednosti RS

Ljuban Ećim koji je uhapšen zbog sumnje da je pripadnik međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem droge je nekadašnji funkcioner Službe bezbednosti Republike Srpske, saznaje Beta.

Kako agencija Beta saznaje u Banjaluci, Ećim je bio pomoćnik načelnika državne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednosti Banjaluke, a kasnije i šef obezbeđenja komandanta paravojne jedinice Srpska dobrovoljačka garda Željka Ražnatovića Arkana.

Otkriveno je 48 kilograma heroina i četiri kilograma kokaina. Pripadnici grupe su osumnjičeni da su na teritoriji Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Češke i Švajcarske, u dužem periodu vršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kao i druga krivična dela sa elementima nasilja.

Uhapšeni su Aleksandar Stevanović (1967), Predrag Njegovan (1966), Ljuban Ećim (1964) i Igor Ranković (1976) iz Beograda i Velimir Bila(1971) iz Hrvatske.

Po isteku policijskog zadržavanja oni će biti privedeni nadležnom istražnom sudiji.

Prilikom pretresa njihovih stanova u Beogradu, policija je pronašla više od 48 kilograma heroina, četiri kilograma kokaina, dva pištolja, više falsifikovanih isprava i 210.000 evra.

Pronađena droga je, kako se navodi u saopštenju, najfinije čistoće, a njena vrednost na ilegalnom tržištu je više od milion evra.

Kriminalistička policija nastavlja rad na pronalaženju ostalih članova ove grupe, saopšteno je iz MUP-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.