Izvor: B92, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni kradljivci automobila

Beograd -- MUP Srbije uhapsio 18 ljudi zbog sumnje da su učestvovali u krađama i prebacivanju luksuznih automobila sa Zapada na Bliski istok.

Kriminalistička policija Srbije u Beogradu je uhapsila 11, a u nekoliko drugih gradova u Srbiji sedam članova grupe. Među uhapšenima je jedan Iračanin. Osim najskupljih luksuznih modela "poršea kajen", "audija" i "BMW-a", grupa je krijumčarila i skupocene autobuse i kamione.

Vozila su sa Zapada, preko Srbije, Bugarske i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turske, prebacivana do Sirije, Jordana, Libana i drugih zemalja tog regiona. Članovi organizovane kriminalne grupe su u dužem periodu organizovali prebacivanje skupocenih kradenih automobila, a zarada na krijumčarenju procenjuje se na više miliona evra.

Svi osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, a tokom pretresa njihovih stanova nađena je i falsifikovana dokumentacija.

Srpska policija je u hvatanju članova grupe sarađivala s policijama Austrije, Nemačke i Francuske. Kako je saopšteno, akcija nalaženja i hapšenja drugih članova grupe se nastavlja.

Uhapšeni su Aleis Mejad, državljanin Iraka, Goran M. iz Beograda, Muhamed Isa Radvan, državljanin Sirije, Saša C., Nikola K. iz Beograda, Velibor M. iz Umčara.

Uhapšeni su i Goran A., Siniša D., Cvijetin S. i Hrvoje B. iz Beograda, Nela G. iz Beograda, Miroljub A. iz Valjeva, Njegoš Ć. i Dragan M. iz Kruševca, Dušan N. iz Čačka, Goran R. iz Novog Sada, Zoran J. iz Smedereva i Branislav B. iz Pančeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.