Uhapšeni i ostali članovi kriminalne grupe zbog krađa

Izvor: Blic, 20.Okt.2010, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni i ostali članovi kriminalne grupe zbog krađa

Beogradska policija uhapsila je organizovanu kriminalnu grupu koja je u poslednje dve godine, na teritoriji Beograda i Aranđelovca, počinila više krivičnih dela razbojništva, teških krađa i nedozvoljenog držanja i nošenja vatrenog oružja, saopštio je danas MUP Srbije.

Uhapšeni su Ivan ilić (23), Nikola Đorđević (23), Marko Voinović (22), Marko Ranđić (28), Marko Jovankić (20), Ivan Ignjatović (24), Nenad Vasić (22) iz Sopota i Mladen Novaković (26) iz Mladenovca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ta grupa se, takođe, tereti i za krivična dela napad na ovlašćeno službeno lice u obavljanju službene radnje i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Teške krađe su obavljali u periodu od maja do avgusta u vikend naseljima na teritoriji Sopota, pri čemu su iz vikend kuća uzimali lovačke puške, karabine, pištolje, zlatne dukate i drugo.

Članovi ove kriminalne grupe su, kako se navodi, izvršenjem tih krivičnih dela pribavili imovinsku korist od oko 20 miliona dinara.

Oni su juče u Ulici kralja Milana, u zlatari "Milošević", uz pretnju vatrenim oružjem, oduzeli veću količinu zlatnog i srebrnog nakita.

Prilikom pretresa stanova i kuća članova ove kriminalne grupe pronađeno je pet pušaka (lovačke i karabini) i dva pištolja, koja potiču iz teških krađa.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.