Uhapšeni finansijeri Zemunaca

Izvor: B92, 11.Nov.2012, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni finansijeri "Zemunaca"

Madrid -- Španska policija uhapsila je 25 osoba, za koje se sumnja da su deo organizacije koja je finansirala Zemunski klan.

"Agenti nacionalne policije su otkrili organizaciju koja finansira 'Zemunski klan' zahvaljujući proizvodnji marihuane" na tri plantaže na Kanarskim ostrvima i zaplenila je više od 700 stabljiki marihuane.

"Tokom operacije, 25 osoba je uhapšeno, među kojima 17 na području Las Palmas i 8 na području Alikantea", navodi se u saopštenju španske policije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tokom operacije u dve banke je pronađena i zapljenjena suma od 840.000 evra. Pronađeni su i luksuzni satovi, kokain i, kako je navela policija, "relevantni dokumenti".

Policija je kod Alikantea u Valnesiji u februaru uhapsila Vladimira Milisavljevića, koji je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora. Policija je takođe uhapsila Luku Bojovića, aktuelnog šefa "Zemunskog klana". U oktobru je privedena još jedna grupa od 20 ljudi, koju španska policija povezuje sa zemunskim klanom. Među njima je bila i Bojovićevi supruga i brat Barbara i Nikola Bojović, koji su ubrzo pušteni na slobodu.

"Zemunski klan" je u Srbiji i regionu bio poznat po švercu narkotika, otmicama i ubistvima.

U policijskoj akciji Sablja koja je organizovana nakon što su Zemunci ubili premijera Srbije Zorana Đinđića, taj klan je skoro uništen, a njegovi najozglašeniji pripadnici pobegli su iz zemlje. Neki od njih krili su se od poternica koje je za njima raspisala Srbija, zbog učešća u najtežim krivičnim delima, dok su drugi pronašli nov teren za svoje poslove.

U policijskoj akciji "Sablja" privedeno je 11.665 osoba, među kojima je bilo partijskih funkcionera, visokih vojnih oficira, nosilaca pravosudnih funkcija i estradnih zvezda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španska policija otkrila mrežu koja finansira Zemunski klan

Izvor: Press, 11.Nov.2012

Španska policija saopštila je danas da je otkrila mrežu dilera droge osumnjičene da finansira mafijašku organizaciju "Zemunski klan", optuženu za ubistvo 2003. godine srpskog premijera Zorana Đinđića.."Agenti nacionalne policije su otkrili organizaciju koja finansira 'Zemunski klan' zahvaljujući...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.