Španija: Uhapšeno 25 dilera povezanih sa “zemunskim klanom”

Izvor: Večernje novosti, 11.Nov.2012, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Uhapšeno 25 dilera povezanih sa “zemunskim klanom”

U Španiji su uhapšeni dileri droge osumnjičeni za finansiranje "zemunskog klana", a u istoj akciji zaplenjeno je više od 700 stabljika marihuane, objavili su u nedelju španski mediji.Policija je otkrila tri plantaže marihuane na Kanarskim ostrvima, objavljeno je na sajtu španskog lista El Mundo.Sedamnaest pripadnika te grupe uhapšeno je na ostrvu Gran Kanarija, a osam u kontinentalnom delu Španije. "Agenti nacionalne policije su otkrili organizaciju koja finansira 'zemunski klan' zahvaljujući proizvodnji marihuane", saopštila je policija.Hapšenja su obavljena na području Las Palmasa i Alikantea, navodi se u saopštenju španske policije. Policija je, takođe, iz sefova u dve banke zaplenila 840.000 evra u kešu, više skupocenih satova, izvesnu količinu kokaina i, kako se navodi, relevantna dokumenta."Zemunski klan" optužen je za ubistvo 2003. srpskog premijera Zorana Đinđića, podseća El Mundo i dodaje da je policija kod Alikantea u Valensiji u februaru ove godine uhapsila Vladimira Milisavljevića, koji je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora.Policija je uhapsila i Luku Bojovića, aktuelnog šefa "zemunskog klana".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Marihuana sa Kanara finansirala Luku Bojovića, zaplenjeno 840.000 evra

Izvor: Blic, 12.Nov.2012, 17:56

Španska policija je tek juče obelodanila detalje akcije od 11. oktobra kada su uhapšeni saradnici Luke Bojovića, među kojima i njegova supruga Barbara i brat Nikola Bojovića. U akciji su otkrivene tri plantaže marihuane na Kanarskim ostrvima koje su služile za finansiranje Bojovićevog klana,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.