Izvor: Blic, 10.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni direktori Pijevčevićevih firmi

Uhapšeni direktori Pijevčevićevih firmi

BEOGRAD - Trojica najbližih saradnika Sekule Pijevčevića, direktora 'Kreditno-eksportne banke', uhapšeni su prekjuče u nastavku istrage protiv aktera 'stečajne mafije'.

U policijskom pritvoru, prema još nezvaničnim podacima, našli su se Ljubiša Vuković, direktor preduzeća 'Iskra kontaktor', Milorad Maksimović, direktor preduzeća 'Magma', i Milan Rakočević, bivši direktor preduzeća 'Energokontakt'. Sva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trojica će najverovatnije danas biti privedeni istražnom sudiji Specijalnog suda, koji vodi ovaj slučaj.

Policija još nije saopštila za koja krivična dela se terete trojica uhapšenih, ali se prema nezvaničnim informacija oni dovode u vezu sa sumnjivim poslovima firmi Sekule Pijevčevića.

Naime, firme 'Iskra kontaktor' i 'Energokontakt' preduzeća su koja je osnovao Pijevčević, a u vezu sa njim dovodi se i 'Magma' d.o.o.

Pijevčević je u preduzetništvo ušao 1990. godine, osnivanjem 'Iskra kontaktora', preduzeća za proizvodnju niskonaponske opreme i elektromaterijala. Od tada Pijevčević je kao akcionar učestvovao u osnivanju brojnih preduzeća, a vrhunac je njihovo objedinjavanje pod kapom 'Iskra grup internešenel'.

U ovoj grupi Pijevčevićevih firmi je i 'Energokontakt', koja je nedavno, pod sada uhapšenim direktorom Milanom Rakočevićem, za 105 miliona dinara na 99 godina zakupila zemljište od oko 5.000 kvadratnih metara na Čukaričkoj padini.

Prekjučerašnjim hapšenjem spisak osumnjičenih za privredni kriminal u ovoj grupi proširio se na 12 osoba. Pre mesec dana uhapšeni su predsednik beogradskog Trgovinskog suda Goran Kljajević, sudija istog suda Delinka Đurđević, direktor 'Eko-produkta' Mika Brašnjović, njegov brat Milinko Brašnjović, generalni direktor 'Poštanske štedionice' Jelica Živković, advokati Nemanja Jolović i Jasmina Kojić, direktor KEB Sekula Pijavčević, kao i policijski službenik Generalnog inspektorata MUP-a Dejan Ivezić. Svi su u pritvoru zbog sumnje da su udruženi u zločinačko udruženje izvršili veći broj zloupotreba položaja, davanje i primanje mita i odavanje službene tajne. 'Stečajna mafija' tereti se da je kroz stečajne postupke u preduzećima 'Beko', 'BIM Slavija', 'Ineks', 'Rad', 'C market' i 'Jugoeksport' oštetila državu za više miliona evra.

Hapšenje je izbegao bivši direktor 'C marketa' Slobodan Radulović, koji je u bekstvu i za kojim je raspisana poternica.

Tamara Marković-Subota

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.