Izvor: RTS, 05.Okt.2022, 12:51

Uhapšeni carinski službenici, sumnja se da su oštetili budžet za više od 6 miliona dinara

Policija je po nalogu Tužilaštva u Novom Sadu uhapsila tri carinska službenika osumnjičena da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet Srbije za više od šest miliona dinara.
Carinski službenici M. E. (1993), N. R. (1987) i B. M. (1974) terete se da su tokom 2020. godine, na Graničnom prelazu Horgoš, fiktivno evidentirali izlaze kamiona i vozača kako bi razdužili robu, iako su znali da kamioni i roba nisu stvarno napuštali teritoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, niti su plaćeni porezi i carine za tu robu, saopštila je  MUP.
Na taj način, oni su, kako se osnovano sumnja izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja oštetivši budžet Srbije za oko 6.802.700 dinara.
Uhapšenim službenicima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Carinici uhapšeni na Horgošu: Pisali fiktivne izlaske kamiondžija i oštetili budžet za 6,8 miliona

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2022

Trojica carinskih službenika uhapšeni su zbog sumnje na zloupotrebe službenog položaja i štete od 6,8 miliona dinara u budžetu Srbije.

Nastavak na Radio 021...

Uhapšena tri carinika, sumnja se da su oštetili budžet za više od šest miliona dinara

Izvor: RTS, 06.Okt.2022, 08:16

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su tri carinska službenika. . Carinici su uhapšeni zbog postojanja sumnje da su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.