Uhapšeni Radoslav Sekulić i njegov sin

Izvor: Politika, 25.Avg.2012, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni Radoslav Sekulić i njegov sin

Direktor Policije Milorad Veljović potvrdio je da je u nastavku rasvetljavanja slučaja „Agrobanka” uhapšeno ukupno devet osoba, preneo je Tanjug.

„Intenzivno se traga za još dva lica”, rekao je Veljović i napomenuo da se u nastavku istrage afere „Agrobanka” narednih dana očekuje privođenje još nekoliko osoba.

Među privedenima je i biznismen Radoslav Lale Sekulić sa sinom, kazao je direktor Policije i objasnio da se radi na proveri kredita vrednog 40 do >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 50 miliona evra.

Veljović je kazao da je Sekulić je priveden u svojoj kući u Beogradu.

Privedena lica se saslušavaju u prisustvu tužioca, a koliko će biti zadržana zavisi od njihovih izjava, ocenio je Veljović.

Direktor Policije je naveo da je ovo „tek početak istrage o radu Agrobanke”, navodeći da su privedena lica umešana u nezakonito odobravanje kredita firmi „Habitfarm” i njenim firmama ćerkama.

----------------------------------------------

Saslušanje

U policiji su saslušani Radoslav Sekulić, Duško Sekulić, Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Milan Stefanović, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić i Dragovan Milenković, odgovorna lica u preduzećima koja su poslovala u sistemu „Habit grupe”.

----------------------------------------------

Ivanjički Big Lale

Radoslav Lale Sekulić je poznati srpski biznismen i vlasnik firme u stečaju „Habitfarm” i lanca od osam preduzeća pod istragom. Kako je preneo Tanjug, Sekulić je burnu karijeri istaknutog, nagrađivanog privrednika „izmešao” i s nekoliko značajnih funkcija na državnom i lokalnom nivou koje je obavljao u prestonici Srbije i Ivanjici, gde je i počeo karijeru.

Kada je pred kraj socijalističke ere premijer SFRJ postao Ante Marković, Sekulić je imenovan za direktora savezne Uprave za carinu, potom i za savetnika premijera SR Jugoslavije Radoja Kontića.

Sekulićev „poslovni put” počeo je, inače, u ivanjičkoj fabrici konfekcije „Javor” gde je bio višegodišnji generalni direktor, a njegovo preduzeće poznato po izvozu velikih količina košulja na tržište SAD i drugih zapadnih zemalja.

Poslovi su ga u drugoj polovini devedesetih godina prošlog veka odveli do Švajcarske, gde se bavio farmaceutskim biznisom i već posle godinu dana boravka u toj zemlji počinje svoj kapital da ulaže u Ivanjicu.

Fokusiranje na biznis u oblasti farmacije tokom 2001. godine dovelo je i do i hapšenja Sekulića, navodno zbog malverzacija prilikom nabavke citostatika.

Iz te afere izašao je bez većih posledica, a 2008. postaje i predsednik opštine Ivanjica, da bi godinu dana nakon postavljenja podneo neopozivu ostavku na taj položaj.

Građanima Ivanjice Sekulić je posle izbora za čelnika grada obećao „brda i doline”, navodeći da će za samo četiri godine imati trostruko bolji standard, zahvaljujući brzom razvoju poljoprivrede i turizma.

Tanjug

objavljeno: 25.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.