Izvor: B92, 07.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena trojica vehabija

Novi Pazar -- Po naredbi istražnog sudije u Novom Pazaru uhapšeni Erhan Smailović, Aladin Pulić i Husein Čuljka, saopštio MUP Srbije.

U MUP-u je rečeno da su uhapšeni povezani s ranije privedenim vehabijama. Smailović, Pulić i Čuljak, svi iz Novog Pazara, osumnjičeni su za krivično delo udruživanja radi protivustavne delatnosti, u vezi s krivičnim delom terorizma. Oni će u zakonskom roku od 48 sati biti privedeni istražnom sudiji.

MUP Srbije je 17. marta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uhapsio Mirsada Prentića, Fuada Hodžića, Vahida Vejselovića i Senada Vejselovića, a u kampu za koji se pretpostavlja da su koristili našli su veliku količinu plastičnog eksploziva sa satnim mehanizmom, puščane metke različitog kalibra, bombe, zaštitne maske i pribor za čišćenje oružja i vojnu odeću i opremu.

U sukobu s policijom, 20. aprila je poginuo Ismail Prentić, koga je MUP označio kao vođu vehabija na prostoru Novog Pazara.

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala preuzelo je tog dana predmet protiv vehabija osumnjičenih za organizovanje terorizma na prostoru Novog Pazara. Taj predmet je državna tajna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.