Uhapšena sudija zbog primanja mita

Izvor: Blic, 26.Feb.2015, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena sudija zbog primanja mita

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su sudiju Apelacionog suda BiH zbog primanja mita i još dve osobe protiv kojih se vodi postupak pred tim sudom.

Po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za organizovani kriminal i korupciju, uhapšeni su sudija Azra Miletić, kao i optuženi Rama Brkić i Senad Šabić.

Azra Miletić osumnjičena je za primanje poklona ili drugih oblika koristi i kršenje zakona od strane sudije, a Brkić i Šabić za davanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poklona ili drugih oblika koristi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i doneti odluku o pokretanju predloga za odredjivanje mere pritvora ili mera zabrane.

Brkić, bivši komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona, i Šabić bili su prvostepenim presudama osudjeni na višegodišnje kazne zatvora zbog organizovanog kriminala i proizvodnje i trgovine drogom.

Drugostepenom presudom Veća Apelacionog odeljenja Suda BiH Brkić je proglašen krivim za krivično delo zloupotreba položaja ili ovlašćenja i kazna mu je smanjena sa 11 na jednu godinu zatvora.

Istom presudom uvažene su žalbe i branilaca Šabića, kao i trećeoptuženog u tom predmetu.

Ukinuta je prvostepena presuda kojom je Šabić bio osuđen na deset godina zatvora i određeno održavanje pretresa pred većem Apelacionog odeljenja Suda BiH, podseća "Dnevni avaz".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.