Uhapšena pod sumnjom da je oštetila školu za pet miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2022, 18:11

Uhapšena pod sumnjom da je oštetila školu za pet miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su E. L. (60) zbog sumnje da je, dok je bila zaposlena u računovodstvu jedne škole u Padini, novac škole prebacivala na svoj račun i na taj način oštetila školu za čak 5.207.364 dinara.

Policija je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsila osumnjičenu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičena je u periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 1. januara 2007. godine do 20. maja 2021. godine, do je bila zaposlena u školi, bez pravnog osnova prenosila budžetska sredstva sa školskog i đačkog računa na svoj privatni i tekući račun još jedne osobe.

Ona je na taj način, prikrivajući podatke o primaocu na prometima po računu, školi načinila štetu u iznosu od 5.207.364 dinara, a novac je, kako se sumnja, zadržala za sebe.

Osumnjičena se tereti za krivično delo pronevera zbog čega joj je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će biti privedena tužilaštvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.