Izvor: RTS, 25.Sep.2022, 16:47

Uhapšena odgovorna lica dve firme zbog sumnje da nisu platili robu poljoprivrednim gazdinstvima

Policija je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsila tri osobe zbog sumnje da poljoprivrednim gazdinstvima nisu platili robu, koja je prethodno prevezena u skladište firme "Nikilaki Fruit".
Uhapšena su odgovorna lica privrednog društva "Botunjac Fruit" iz Orašja N. J. (1992) i S. J. (1994), kao i M. A. (1965) odgovorno lice firme "Nikilaki Fruit" Obrež, zbog osnova sumnje na zloupotrebu položaja odgovornog lica, saopštio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << MUP.

N. J. se tereti da je, u dogovoru sa S. J. i M. A, u periodu od septembra do oktobra 2019. godine, u nameri da dvema navedenim firmama pribavi protivpravnu imovinsku korist, dogovorio otkup i prevezao robu sa četiri poljoprivredna gazdinstva u skladište firme "Nikilaki Fruit", a novac za tu robu, vlasnicima tih poljoprivrednih gazdinstava, nikada nije isplaćen.
Na taj način, kako se sumnja, oštetili su ova poljoprivredna gazdinstva za 17.226.107 dinara.
Osumnjičene su uhapsili pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.
Određeno im je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.