Uhapšena majka dečaka koji je zapalio beskućnika

Izvor: BKTV News, 03.Feb.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena majka dečaka koji je zapalio beskućnika

Novosađanki D.J. (49), majci dvanaestogodišnjaka S.N. koji je 14. decembra prošle godine zapalio beskućnika, određen je pritvor do 30 dana.

Dragutina Todorčevića (64) je od zadobijenih povreda preminuo. Za D.J. se traga od aprila meseca kada je protiv nje podignuta krivična prijava zbog zanemarivanja i zapostavljanja deteta.

U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu za "Blic" da je D.J. konačno juče privedena i saslušana u toj instituciji nakon više pokušaja da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << joj uruče poziv za saslušanje. Napominju da u tome nisu uspeli jer je ona konstantno menjala adrese.

"U toku su istražne radnje. Prikupljamo dokaze u saradnji sa raznim institucijama kao što je to recimo Centar za socijalni rad, tako da je još rano o ovom slučaju govoriti. Ipak, po svemu sudeći izgleda da će biti dovoljno dokaza da se podnese optužni predlog nadležnom sudu", rečeno je za "Blic" u Tužilaštvu.

D.J. je pre hapšenja poslednji put viđena nedelju dana nakon incidenta u Centru za socijalni rad gde je sa S. N. bila na razgovoru po izlasku iz bolnice posle infarkta koji je navodno doživela kada je saznala šta je uradio njen sin.

Podsetimo, S. N. je u društvu dva trinaestogodišnjaka ničim izazvan iz čiste obesti zapalio novine i bacio ih na Dragutina Todorčevića koji je spavao iza jedne lokalne prodavnice u Novom Sadu.

Vatra je brzo zahvatila stvari kojima je Todorčević bio prekriven i njega je nakon poziva građana Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar, gde je zbog teških opekotina preminuo nakon nekoliko sati.

S. N. je po preporuci nadležnih u Centru za socijalni rad smešten u Vaspitno-popravni dom za maloletnike u Pančevu, gde se i dalje nalazi.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.