Uhapšena kriminalna grupa u zdravstvu - ministar rezigniran

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2009, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena kriminalna grupa u zdravstvu - ministar rezigniran

BEOGRAD - Osmočlanoj kriminalnoj grupi, koja je malverzacijama u zdravstvu oštetila budžet Beograda za 65,5 miliona dinara (oko 70 hiljada evra), određena je mera zadržavanja do 48 časova, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Kriminalnoj grupi, među kojima je i nekadašnji član Gradskog veća Beograda za zdravstvo Vladan Šubarević, pritvor je određen za nameštanje poslova nabavke medicinskog nameštaja u Kliničko-bolničkom centru (KBC) Bežanijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kosa, specijalnoj bolnici Sveti Sava, Domu zdravlja Milutin Ivković Palilula i KBC Zvezdara.

Spcijalna nabavka nameštaja

Za Vladana Šubarevića (47) u saopštenju MUP-a se navodi da postoje osnovi sumnje da je, kao član Gradskog veća Beograda od 1. juna 2007. do 1. juna 2008. godine organizovao kriminalnu grupu, koja je imala za cilj vršenje teških krivičnih đela, radi sticanja dobiti.

Sem Šubareviću, policijsko zadržavanje određeno je Slobodanu Paunoviću (52), Đovaniju Akroljanu (40), Nikoli Miliniću (46), Jasminki Jelić (56), Milanu Saviću (47), Dobrili Vekić (54) i Zoranu Ivankoviću (58).

Prema navodima policije, Šubarević se sumnjiči da je od direktora zdravstvenih ustanova zahtevao da postupke nabavke medicinskog nameštaja sprovedu u što hitnijem postupku, čime je omogućio povlašćeni položaj u postupku javne nabavke zastupnicima italijanske firme "Vernipol".

"Na ovaj način je, zajedno sa osumnjičenim Paunovićem i Akroljanom, izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja", naveo je MUP.

Paunović je suvlasnik i direktor preduzeća "Risajp medikl suplajz" iz Zemuna, a Đovani Akroljan direktor predstavništva "Kedrion SPA" u Srbiji.

Nikola Milinić je bio direktor KBC Bežanijska kosa, a Dobrila Vekić pomoćnik direktora za nemedicinske poslove.

Milosavljević zabrinut i rezigniran

"Komentar mogu da dam samo kao građanin, a pravu informaciju ima Ministarstvo unutrašnjih poslova i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal", rekao je danas ministar zdravlja Tomica Milosavljević, povodom ostavke gradske sekretarke za zdravstvo Dragane Jovanović i hapšenja bivših direktora beogradskih zdravstvenih ustanova.

On je u Kliničkom centru Srbije izjavio da je zbog hapšenja lekara rezigniran i zabrinut, "jer ni u jednom društvu nije srećna činjenica da su lekari ili rukovodioci, bilo bivši ili aktuelni, privođeni iz bilo kog razloga".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Recepti za mućke

Izvor: Večernje novosti, 22.Okt.2009

Privedeni čelnici zdravstvenih ustanova u Beogradu zbog malverzacija sa kupovinom opreme. Uhapšeno osam osoba. Poslovi sa Italijanima. Šteta 65 miliona dinara

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.