Uhapšena kriminalna grupa osumnjičena za trgovinu oružjem

Izvor: RTS, 24.Okt.2017, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena kriminalna grupa osumnjičena za trgovinu oružjem

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor za četiri osumnjičena za preprodaju oružja u Srbiji koje su nabavljali u Bosni i Hercegovini, a Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv njih. Na teritoriji Srbije uhapšeni su D. K. i Ž. F. iz Lazarevca, M. P. iz Lajkovca i policijski službenik M. K. iz Lajkovca. Na teritoriji RS uhapšen je B. Ć. iz Rogatice.
Pripadnici Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unutrašnjih poslova, UKP – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, uz koordinaciju Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su petočlanu organizovanu kriminalnu grupu osumnjičenu za izvršenje krivičnih dela udruživanje radi izvršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na teritoriji Srbije uhapšeni su D. K. iz Lazarevca, Ž. F. iz Lazarevca, M. P. iz Lajkovca i policijski službenik M. K. iz Lajkovca, navodi se u saopštenju MUP-a. 
Postoje osnovi sumnje da je D. K. organizovao međunarodnu kriminalnu grupu u okviru koje je od B. Ć. iz Republike Srpske kupovao automatske i poluautomatske puške, pištolje i municiju, krijumčario ih vozilom u Srbiju i preko Ž. F., M. P. i M. K. ih prodavao na području Lazarevca i Lajkovca. 
Pretresom objekata i vozila koje koriste osumnjičeni pronađene su dve automatske puške, dve poluautomatske puške, jedna skraćena puška, dva pištolja i oko 600 komada municije različitog kalibra za automatsko, poluautomatsko oružje i pištolje. 
U okviru te akcije, na teritoriji Republike Srpske uhapšen je B. Ć. (65) iz Rogatice, a pretresom objekata pronađeno je devet tromblonskih mina, rap sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, jedan puškomitraljez, jedna automatska puška, jedna poluautomatska puška, jedna puška, dve bombe i oko 2.000 komada municije različitog kalibra.
Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor za četiri osumnjičena za preprodaju oružja u Srbiji koje su nabavljali iz Bosne i Hercegovine, a Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv njih.
Sudija za prethodni postupak je 22. oktobra doneo rešenje kojim im je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo, saopšteno je iz suda. Oni imaju pravo da u roku od tri dana od prijema rešenja ulože žalbu.
Istraga je pokrenuta protiv M. K., D. K., M. P i Ž. F. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Tužilaštva.
Ta organizovana kriminalna grupa sumnjiči se da je od početka 2017. pa do 19. oktobra na teritoriji Srbije – Beograda, Lazarevca i Lajkovca i BiH u Opštini Rogatica, držala i prodavala veću količinu vatrenog oružja.
Oružje i municija dopremani su iz Bosne u Srbiju, čuvani u kućama osumnjičenih i prodavani u Srbiji, precizira Tužilaštvo. 
Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv četvoro državljana Srbije, dok je protiv jednog državljanina BiH postupak pokrenut u toj zemlji. 
Tužilaštvo je ukazalo da je ta akcija rezultat višemesečnog rada Tužilaštva za organizovani kriminal i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije sa kolegama iz tužilaštva i policije Bosne i Hercegovine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšena petočlana grupa zbog prodaje oružja i eksploziva

Izvor: N1 televizija, 24.Okt.2017

Policije Srbije i Republike Srpske uhapsile su u zajedničkoj akciji petočlanu organizovanu kriminalnu grupu osumnjičenu za posedovanje, nošenje i prodaju oružjа i eksplozivnih mаterijа, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije...Kako se navodi u saopštenju, u Srbiji su uhapšeni...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.