Uhapšena još jedna kriminalna grupa

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2009, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena još jedna kriminalna grupa

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u subotu da je policija uhapsila četiri osobe organizovane kriminalne grupe koja se bavila prevarama, na čijem je čelu bio Todor Puletić.

"Policija je uhapsila organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila prevarama. Na čelu te grupe je bio Todor Puletić koji se lažno predstavljao kao visoki funkcioner Vlade Srbije, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, kao i savetnik i visoki funkcioner u kabinetu predsednika Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i koji je izvršio više krivičnih dela prevare u periodu od januara 2004. do oktobra 2009. godine", rekao je Dačić Tanjugu.

Dačić je istakao da je ta grupa, dovodeći u zabludu više pravnih i fizičkih lica na teritoriji Srbije i inostranstva, ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 4,5 miliona evra.

On je precizirao da je u toj akciji, koju je policija izvela u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala, do sada uhapšeno četiri osobe i najavio nastavak te akcije.

Ministar policije naglasio je da je to prvi put da se krivično delo prevare tretira na takav način i da postoji organizovana kriminalna grupa koja se tim bavila.

Dačić je pozvao sve građane koji su, kako je kazao, imali prilike da se suoče sa ovakvom organizovanom kriminalnom grupom ili se suočavaju sa drugima koji se predstavljaju i govore u ime najviših državnih organa da to odmah prijave MUP-u i drugim državnim organima.

"Državna politika u ovom slučaju je potpuno jasna, da vodimo beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije i da niko ne može govoriti ni u čije ime, niti sprovoditi bilo kakva krivična dela", poručio je ministar policije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.