Izvor: RTS, 31.Okt.2020, 13:00

Uhapšena grupa osumnjičena za trgovinu ljudima – žrtve umesto moleraja morale da kradu u Belgiji

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Novi Sad i koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su kao kriminalna grupa trgovali ljudima u Srbiji i Belgiji. Oni su žrtve primorali da kradu, iako su im prvobitno obećali da će raditi kao moleri u gradu Šarloa.
Nakon višemesečne međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istrage, policija je uhapsila M. R. (1984), M. I. (1981), R. M. (1986), V. V. (1963) i I. J. (1980), svi iz okoline Žablja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni se terete da su u periodu od februara do oktobra 2019. godine, odveli trojicu srpskih državljana u Belgiju, dovođenjem u zabludu da će na teritoriji te evropske zemlje raditi dobro plaćeni posao molera.
Sumnja se da su oštećene prisiljavali da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz fabrika u gradu Šarloa, koje su zatim prodavali na otpadima.
Na taj način, kako se sumnja, članovi kriminalne grupe dnevno su, protivpravno, pribavljali od 1.000 do 1.500 evra, koje su koristili za kupovinu nekretnina, automobila i za ostale lične potrebe.
Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja sa municijom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliko hapšenje u Srbiji zbog trgovine ljudima: Umesto moleraja u Belgiji, bili primorani da kradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020

Srpski državljani dovedeni u zabludu da će da rade dobro plaćen posao molera..Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Novi Sad i koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.